عکس جلد کتاب شازده کوچولو
پیش از آنکه سراغ تصویرسازی رمان شازده کوچولو برویم، بیایید نگاهی بیندازیم به طرح جلد این کتاب که کاری است از خود نویسنده؛ آنتوان دو سنت اگزوپری.
تصویرسازی رمان شازده کوچولو
اگر عنوان این مطلب را در اینترنت جستوجو کنید به چند متن مشابه هم برمیخورید که اطلاعات سادهای به شما میدهند، و هیچکدام به شما نمیگویند که اگزوپری در وضعیت نابسامانی دست به طراحی برد؛ درواقع او برای رسیدن به کمی آرامش و دور شدن از مشکلها و مسائل مختلفی که احاطهاش کرده بودند، به طرح کشیدن روی کاغذ و یا هر چیز دیگری که میشد روی آن چند خطی رسم کرد، روی آورد.
میپرسید چه مشکلاتی؟ از طرفی جنگ جهانی دوم بالا گرفته بود، اگزوپری ناچار شد از وطنش بگریزد و به نیویورک پناه ببرد، حال خودش هم روبراه نبود، از طرفی هم با همسرش به مشکل خورد (پس از مدتی هم از او جدا شد) و … به نظرتان همینها کافی نیست؟
چالشهای اگزوپری در تصویرسازی
اگزوپری با سیگار و قهوه خودش را بیدار نگه میداشت و از نیمهشب تا بامداد مشغول نوشتن و طراحی میشد. عکس شازده کوچولو هم حاصل یکی از همین شبزندهداریهاست. در دستنوشتههایی که از او بهجا مانده، یادگاریهایی از همین شبها روی صفحهها به چشم میخورد. اگر دقت کنید در تصویرهای همین مطلب هم میبینید.
یکی دیگر از ویژگیهای اگزوپری، اصلاح کردنهای متعدد است. او مدام در حال بازنویسی و حاشیهنویسی بود؛ برای همین حتی گاهی خودش هم سر درنمیآورد که متن و جمله نهایی کدام است! و طبیعتا نقاشی کشیدن عکسهای کتاب شازده کوچولو دردسر بیشتری برایش داشت، چرا که خودش اعتراف کرده بود نقاشیاش خوب نیست و استعدادی در این زمینه ندارد.
اگزوپری متن و عکس کتاب شازده کوچولو را در سال 1942 آماده کرد. شاید هنوز خیلیها اطلاع نداشته باشند که کتاب شازده کوچولو برای اولین بار نه در فرانسه، که در نیویورک منتشر شد.